Bodybutter, fuktighetsgivende krem

Magi for tørr hud, Bodybutter oliven

Tørr hud kan noen og enhver oppleve. Noen mennesker kan bli født med naturlig tørr hud, men det er også en rekke ytre påvirkninger som bidrar til tørr hud. Dette kan være klimaanlegg med tørr inneluft, kaldt vintervær eller det motsatte, varme.

Livsstilfaktorer spiller også inn på huden fuktighetsbalanse, som dårlig kosthold, mye alkohol og søvnmangel. Til og med om du svetter mye som fra trening eller varmt vær, kan dette resultere i dehydrering og mer tørrhet i huden. 

Så alt henger sammen, hvordan vi lever og hva vi tilfører kroppen. 

Uansett er det mange av oss oppleve tørr hud i perioder. Og da er løsningen en fyldig og fuktighetsgivende bodybutter. Og velger du en naturlig bodybutter med oliven, er dette magi for tørr hud! 

 

Hvorfor er oliven bra for tørr hud? 

Olivenolje er superoljen, som har naturlig mykjgjørende evne. Dette betyr at den bidrar til å låse inn fuktighet, slik at huden din føles myk og smidig. Også olivens naturlige innhold av vitaminer, antioksidanter vil hjelpe huden til å  gjenoppbygge fuktighetsbalansen og berolige den. Inneholder en budybutter oliven vil det gi huden en langvaring fuktighetseffekt.

Hva gjør aloevera i en bodybutter? 

Aloevera er velkjent for sin legende egenskaper. Det er aminosyrer og naturlig sink som bidrar til å forbygge og lege sår i huden. Aloevera har et høyt innhold av vitamin C og Choline, som er en sterk basisk forbindelse og naturlig finnes i levende vev, altså helkt naturlig. Aloevera vil bevare huden fuktighetsbalanse og samtidig lege skader i huden. 

Studier viser at kombinasjonen av olivenolje og aloevera forbedrer huden evne til å reparere skader i huden, som oppstår i ulike situasjoner.

Hva er bra med sheabutter? 

Sheabutter inneholder høye konsentrasjoner av fettsyrer og vitaminer. Dette gjør sheabutter til en ideell ingrediens for å myke opp huden. Sheabutter har også anti-inflammatoriske og legende egenskaper. Inneholder din bodybutter shea vil den bidra til å fukte, gi næring og berolige huden.

Hvorfor er bodybutter tykk i konsistensen? 

Bodybutter er en fyldig fuktighetskrem og inneholder en høyere mengde olje, i motsetning til bodylotioner og andre kremer. Ofte inneholder bodybutter sheabutter eller kakaobutter, og det kan kombineres med andre botaniske oljer. Bodybutter har fått navnet sitt på grunn av den tykke og kremete, smørlignende teksturen. Og nettopp fordi den er så fyldig og kremaktig, vil en bodybutter gi mer fuktighet og næring, bevare fuktigheten i huden over lengre tid.

 

Våre naturlige bodybutter med oliven og aloevera eller med oliven natruell gir tørr hud alt den trenger. Du kjenner forskjellen med en gang, og ved bruk over tid vil huden din bli mykere og gjenopprette naturlig fuktighet.

Tips til slutt. Husk vann!  Å drikke 1,5- 2 liter vann hver dag vil også birdra til mer fuktighet i huden, og inni kroppen. Det vil både sees og føles mye bedre!

 

Tilbake til bloggen