Shea butter bodybutter for tørr hud

Sheabutter! 10 grunner til å inkludere det i din bodybutter

Sheabutter har blitt brukt som en kosmetisk ingrediens i lang tid, og mange kjenner godt til effekten. Den høye konsentrasjonen av vitaminer og fettsyrer, kombinert med en fyldig konsistens, gjør den til et ypperlig produkt for å glatte ut, berolige og pleie huden din.

Sheabutter er et fettstoff som kommer fra frøene til sheatreet. Sheatreet finnesnaturlig i Øst- og Vest Afrika. Sheabutter lages fra to fete kjerner i shea-trefrøet. 

Her er 10 grunner for å inkludere shea i din bodybutter

1. Passer alle hudtyper. Sheabutter er teknisk sett et nøttesmør eller nøttepasta. Men med et lavt innhold av proteiner som ikke virker allergifremkallende. (som andre nøtter kan gi) Sheabutter inneholder ingen irriterende stoffer eller som tørker ut huden. Den passer så og si alle hudtyper.

2. Fuktighetsgivende. Vanligvis brukes sheabutter for sin fuktighetsgivende effekter. Og kommer fra sheas fettsyreinnhold og flere linol- og oljesyre. Bodybutter med shea vil absorbere disse ingrediensene raskt inn i huden din. De fungerer som et boost for huden og skaper raskt fuktighet. Dette gjenoppretter barrieren mellom huden og det ytre miljøet, holder fuktighet inne og reduserer risikoen for tørrhet.

3. Trekker godt inn. Sheabutter inneholder høye nivåer av linol- og oljesyre. Disse to syrene balanserer hverandre. Det betyr at sheabutter er lett for huden å absorbere fullt ut og derfor vil ikke huden din se/føles fet etter påføring.

4. Antiokisdant. Sheabutter har betydlige nivåer av vitamin A og E, som betyr at det fremmer sterk antioksidantaktivitet. Og som kjent er antioksidanter vitige for å beskytter hudcellene mot frie radikaler som kan føre til for tidlig aldring og en hud uten vitalitet.

5. Øker ny celledannlese. De fuktighetsgivende og antioksidant-egenskapene jobber sammen for å hjelpe huden din til å generere sunne nye celler. Kroppen lager hele tiden nye hudceller og kvitter seg med døde hudceller. Du blir faktisk kvitt opp mot 5.millioner gamle hudceller hver dag. 

De døde hudcellene finnes  på det øverste hudlaget. Nye hudceller dannes nederst i det øvre hudlaget (epidermis). Med riktig fuktighetsbalanse på hudens overflaten vil det finnes mindre døde hudceller, som hindrer gjenoppbyggingen av friske celler i epidermis. 

6. Ekstra solbeskyttelse. En bodybutter med shea vil også bidra til ekstra beskyttelse mot solens stråler. Sheabutter inneholder naturlig en solbeskyttelse på F3 til 4, men er ikke en solkrem i seg selv.

7. Beroligende effekt. Sheabutter har antiinflammatoriske egenskaper som bidrar til å berolige huden og lindre kløe. Dette kan vise seg å være spesielt nyttig for hud som er plaget av eksem og psoriasis. Siden shea raskt kan absorberes av huden betyr det en rask lindring for kløe og oppflammende hud.

Forskning antyder at sheabutter kan fungere like bra som medisinske kremer i behandling av eksem.

8. Sårheling. I tillegg til å redusere underliggende betennelse, er shea også kjent for å fremme gjenoppbygging av hudvev, og derfor har en god effekt på behandling av sår i huden. 

9. Berolige innsektstikk. Sheabutter har evnen til å berolige og dempe hudirritasjoner, som også kan komme fra insektstikk. Shea bidrar til å få ned hevelsen som bitt og stikk kan forårsake. Men det er ingen klinisk forskning som beviser dette. 

10. Hjelper mot solbrenthet. Sheas antiinflammatoriske egenskaper kan redusere rødhet og hevelse. Fettsyrene i sheabutter kan også berolige huden ved å beholde fuktighet under behandlingen av solbrent hud.

Sheabutter er fullpakket med essensielle næringstoffer som kan forbedre huden og hjelpe den til å få en sunn fuktighetsballanse og vitalitet. Sheabutter er en vanlig ingrediens i mange hudkremer, men også de andre ingrediensene i vår bodybutter bør være av naturlig opprinnelse. Bare slik kan vi hindre at huden vår blir irritert eller forblir tørr.

 

Tilbake til bloggen