Hudpleie i overgangsalderen anti-age kremer

Hvordan velge anti-age krem i overgangsalderen?

 

I overgangsalderen mister huden raskt kollagen. Studier viser at kvinners hud mister omtrent 30% av kollagenet i løpet av de første fem årene av overgangsalderen. Etter det er nedgangen mer gradvis, men de neste 20 årene vil ca 2% av kollagenet forsvinne.

Når kollagen avtar, mister huden fastheten og begynner å bli slapp. Rynkene vises. Permanente linjer rundt munnen og smilerynker blir synlige hele tiden. Ofte kan det bli poser under øynene. I tillegg blir poreene i huden større, noe som skyldes mindre fasthet i huden. 

Ansiktpleien i denne perioden bør derfor inneholde ingredienser som bidrar til å hjelpe og forbedre det huden taper. Og det er her anti-age kremer kommer inn.

Nedenfor finner du en oversikt over hva du skal se etter i anti-age kremer i overgansalderen.

 

Tap av elastisitet

Når kollagen minker, mister huden sin elastisitet, noe som fører til slappere hud og endringer i ansiktets form, for eksempel kjevelinjens konturer og partiet rundt øynene.

Se etter: Anti-age kremer som stimulerer dannelsen av kollagen, har gjerne Retinol A-vitamin som ingrediens. En naturlig forbindelse som reduserer fine linjer og rynker i huden, blant annet gjennom å øke cellefornyelsen og produksjonen av kollagen.

 

Fine linjer og rynke.

Tap av elastin og kollagen, er også en medvirkende faktor i utviklingen av fine linjer og rynker. Rynker som pleide å vises bare når en smilte kan bli synlige hele tiden, og dypere linjer kan danne seg rundt munnen.

Se etter: Å beskytte huden mot solen er det viktigste å gjøre, og kan redusere synlige rynker samt forhindre nye. Solkrem med høy faktor F50 er anbefalt som beskytter huden og hindrer senskader. Anti-age kremer som fremmer kollagen og gir nødvendig fuktighet er essensielt for å motvirke linjer og furer i ansiktet.

 

Rødhet og irritert hud

Endringer i pH-nivået i huden vår i overgangsalderen kan føre til endringer i følsomheten. Mange kvinner kan utvikle utslett og lettere irritert hud i overgangsalderen, og de som har eksem eller rosacea, vil oppleve dette forsterket.

Se etter: Unngå parfyme i hudpleien. Parfyme er alkohol og dette tørker ut huden. Velg milde og hudvennlig ansiktpleie som ikke bidrar til irritasjon. Olivenbasert anti-age kremer har naturlig ingredienser som vil berolige og pleie huden. 

 

Tørr hud

I overgangsalderen mister huden noe av sin evne til å beholde fuktighet, noe som igjen fører til tørrere hud. Dette er spesielt problematisk hvis du oppholder deg i  tørt klima, som sentralvarme eller med klimaanlegg på.

Se etter: Bruk milde rensekremer eller skum. Mange renseprodukter kan bli for sterke eller irritere tynn og sensitiv hud. En anti-age krem som gir masse fuktighet er nødvendig, og den kan gjerne inneholde Hyaluronsyre eller Hydroxytyrosol en ganske sjelden forbindelse, men som finnes i olivenolje.  Vi er født med en viss mengde hyaluronsyre, og kroppene våre produserer ikke mer ettersom vi blir eldre.

 

Brune flekker

Hormonrelatert pigmentering kan forverres i overgangsalder. Solbeskyttelse er hovednøkkelen. Ansikthuden bør beskyttes med høy solfaktor, gjerne F50.

Se etter: Solkrem med høy fator, F50, som beskytter mot pigmentering. Også en ansiktkrem med vitamin C er gunstig. C-vitamin er en antioksidant som jevner ut hudtonen og kan lysne pigmentflekker og arr. Vitamin C kan også ha en forebyggende effekt på pigmentering.

 

Generelt : Mild hudpleie som inneholder naturlige ingredienser, som unngår å irritere eller stresse huden. Solbeskyttelse, sunt kosthold, fysisk aktivitet og å drikke nok vann. En sunn og sterk hud starter innenfra, og med gode hudpleierutiner vil huden også ta seg godt ut i overgangsalderen.

 

 

 

Tilbake til bloggen