Bodybutter, oliven, aloevera

Våre beste tips! Alt du kan bruke bodybutter til

Ahh...med en bodybutter på badhyllen er du reddet! Vi gir deg en oversikt om alt du kan bruke en bodybutter til. 

Foruten å smøre det på kroppen, er det andre måter du kan utnytte den fyldige og nærende kremen på.  Nedenfor gir vi en oversikt av alt du kan benytte den til!

Neglebånd og hender 

Hvis du ikke vil bruke en neglebåndsmykner som inneholder kjemikalier, men ønsker å gi deg selv en hjemmemanikyr, kan du bade fingrene i varmt vann for å myke dem. Påfør deretter en litt butter på hver neglebånd og skyv huden tilbake med en ren trepinne. Puff og form neglene dine og legg til et snev av farge med din favoritt neglelakk for å fullføre manikyren din.

Hvis neglene dine trenger litt ekstra pleie, glem neglebåndsolje! I stedet trenger du bare en bodybutter. Masser litt inn på hvert neglebånd, og neglene ser friske og fine ut.

I tillegg til å bruke dem på neglebåndene alene, kan hendene dine dra nytte av å bruke bodybutter som håndkrem. Etter en dag med stell av plantene i hagen, eller du har vaske klær kjennes hendene såre og tørre. Da er det bare å finne frem krukken med bodybutter. Påfør rikelig på hendene og la det trekke godt inn, og aldri har hendene vært mykere og bedre!

Slitne føtter og sprukne heler 

Har du sprukne hæler? Smør en god mengde kroppssmør på føttene før du tar på et par varme sokker. Hvis du har tørre, slitne føtter?  Et varmt fotbad, etterfulgt av en raus mengde bodybutter gir lindring for trette føtter. Også bruk av sokker gir sårt tiltrengt fuktighet etter fotbadet, siden sokker bidrar til å holde fuktighet inne.

Sminkefjerner 

Tenk deg at du nettopp har kommet hjem etter en lang arbeidsdag, bare for å oppdage at du har gått tom for sminkenfjerneren til ansiktet ditt. Men ikke alt håp er ute. Bodybutter kan være ganske effektivt for å fjerne den gjenstridige sminken fra ansiktet ditt.

Gni litt bodybutter (den bør være mild og naturlig) til en fuktig bomullspad og tørk bort på de nødvendige områdene. Det kan til og med rense vanntett mascara, men vær forsiktig så du ikke får det i øynene. Det er også viktig å rense ansiktet ordentlig etterpå, da sheasmør i bodybutter kan tette porene dine.

Albuer og knær 

Bodybutter er utmerket for behandling av dehydrert hud. De fleste har opplevd tørre albuer og knær en eller annen gang.

Hvis albuene og knærne har tykkere, mørkere og tørrere hud enn resten av kroppen din, er det mer sannsynlig at du har tørre albuer og knær. Disse stedene blir stadig strukket, bøyd og skrapt mot klærne dine og andre gjenstander. Huden blir tykkere for å beskytte seg mot friksjon, noe som vanligvis resulterer i tørr hud.

De tørre områdene i kroppen din bør få ekstra oppmerksomhet når du bruker bodybutter. La kremen trenge inn i huden ved å massere den forsiktig inn på de aktuelle stedene. Ikke nøl med å påføre flere ganger om dagen, spesielt hvis huden din føles ekstremt tørr!

Barberkrem

Å bruke bodybutter til å barbering kan være et ypperlig alternativ! Tips til mannen i huset!

Barberkrem er ikke alltid nødvendig. Faktisk er bodybutter en utmerket erstatning for barberkrem. Det danner et tykt lag på huden og muliggjør en tett og jevn barbering. I tillegg vil de nærende stoffene i bodybutter gi en myk hud og tilført fuktighet. Har mannen din gått tom for barberkrem, lån han litt bodybutter! 

Leppene 

Smøre litt bodybutter (bør være mild og naturlig) på leppene dine også. Med sin overflod av vitaminer, fettsyrer og fuktighetsgivende egenskaper, er bodybutter perfekt for å holde leppene dine fuktige hele dagen, spesielt i tørt eller kaldt vær. 

Den tykke konsistensen til butter reduserer sprukne lepper, fordi den er rik på næringsstoffer. Den fukter leppene dine dypt og forhindrer at de ser matte og dehydrerte ut. Perfekt for solrike dager eller kalde vinterdager.

Sunt hår

Vitamin E finnes i naturlig bodybutter, som er utmerket for stresset, tørt eller skadet hår. På grunn av dette er butterkrem, av en eller annen variant, en vanlig ingrediens i hårprodukter som balsam og masker. Håret ditt kan bli skinnende, velduftende og sunt ved å massere en liten bit bodybutter inn i tuppene.

Sjekk ut våre supergode bodybutter

Tilbake til bloggen