Sol solbeskytter

Visste du at olivenolje inneholder en naturlig solfaktor?

Olivenolje har blitt brukt i århundrer for mange helsemessige fordeler, og det viser seg at den også kan gi beskyttelse mot solens skadelige stråler. I dette innelegget skal vi se på fordelene med olivenolje som solbeskyttelse.

 

Fordelen med olivenolje som solkrem.

Naturlig SPF: Olivenolje har en naturlig solbeskyttelsesfaktor på rundt 8, noe som betyr at den kan blokkere omtrent 87% av solens UVB-stråler.

Antioxidant egenskaper: Olivenolje er rik på antioksidanter, som vitamin E, som kan bidra til å nøytralisere frie radikaler forårsaket av soleksponering.

Fuktighetsgivende effekt: Olivenolje er dypt fuktighetsgivende og kan bidra til å holde huden hydrert, forhindre tørrhet og solbrenthet.

 

Velg riktig olivenolje.

Extra virgin olivenolje: Velg ekstra virginolivenolje, fordi den er minst behandlet og inneholder den høyeste mengden antioksidanter og næringsstoffer. Og det er velkjent at den greske extra virgin olivenolje er den som har best kvalitet. 

Faktisk importerer Italia gresk olivenolje for å forbedre kvaliteten på sin egen olivenolje.

 

Hvordan bruke olivenolje i solen. 

*Før du bruker olivenolje over hele kroppen din, utfør en test på et lite område av huden din for å sikre at du ikke har noen bivirkninger.

*Påfør generøst ved å helle en liten mengde olivenolje i håndflaten din og påfør den på huden, og sørg for å dekke alle utsatte områder.

*Påfør regelmessig. Olivenolje, som enhver solkrem, må brukes regelmessig, spesielt etter svømming eller svette.

 

Ytterligere beskyttelse. 

Olivenolje kan gi noe beskyttelse mot solen, men det viktig å huske at det ikke er en erstatning for riktige solbeskyttelsestiltak. Her er noen flere tips du bør huske på:

*Bruk beskyttende klær, for eksempel solhatt og langermede skjort, når du tilbringer lengre perioder i solen.

*Søk skygge i timene med sterkest sollys, vanligvis mellom kl. 10.00 og 16.00.

*Bruk solbriller for å beskytte øynene mot skadelige UV-stråler.

*Påfør solkrem med høy solfaktor i tillegg til å bruke olivenolje.

 

Best med kombinasjon.

Å bruke olivenolje som solkrem kan være en naturlig måte å beskytte huden mot solens skadelige stråler på. Det er imidlertid viktig å huske at olivenolje ikke bør stoles på som den eneste formen for solbeskyttelse. Den har for lav faktor og trekker rask inn i huden.

Ved å kombinere olivenolje med andre solbeskyttelsestiltak, for eksempel å bruke beskyttende klær og bruke solkrem, kan du sikre helsen og sikkerheten til huden din. Olivenolje på huden under solkrem gir huden din ekstra fuktighet og pleie, og litt solbeskyttelse.

 

 

Tilbake til bloggen