Naturlig skrubb-krem eller kommersiell? Slik velger du

Hva er forsellen mellom naturlig skrubb-krem og en kommersiell?

Det kan være vanskelig å finne frem i jungelen av hudprodukter. Hva er best for min hud? Og hva skiller en vanlige body scrub fra en naturlig skrubb-krem?

 

Forskjellen mellom en naturlig skrubb-krem og en kommersiell er først og fremst ingrediensene og den generelle innvirkningen de har på huden din, og miljøet.

En naturlig skrubb-krem er vanligvis laget av ekte råvarer og ingredienser som plantebaserte, oljer og naturlige kjerner eller skall.

De kommersielle skrubb-kremer er ofte en blanding av naturlige og synstetiske ingredienser. I tillegg har de konserveringsmidler, parfyme og noen ganger sterke eksfolieringsmidler. 

 

Ingredienser og sammensetning i natur skrubb-krem kan være salt, sukker, nøtteskall eller kjerner. Disse ingrediensene er valgt for de naturlige eksfolierende egenskapene. Men også for evne til å gi næring og fuktighet til huden uten behov for ekstra kjemikalier. 

Innholdet i de kommersielle skrubb-kremene kan bestå av både naturlig og kjemiske stoffer. Spesielt konserveringsmidler, som parabener, og som er for å forlenge holdbarheten. Her finner vi også syntetiske dufter, kjemiske eksfolieringsmidler som glykolsyre eller salisylsyre. De skal forsterke skrubb-effekten. 

De tilsatte ingrediensene kan gjøre produktet mer effektivt og holdbart, men kan også øke risikoen for irritasjon, spesielt for de med sensitiv hud.

 

Hvordan virker de?

Naturlige skrubb-krem har fysisk peeling eller skrubb-effekt. Knuste skall eller kjerner fjerner døde hudceller manuelt når du gnir dem på huden din. Oljene i naturlige skrubb-kremer gir også naturlig futighet, og etterlater huden myk og hydrert etter behandlingen.

Men også fordi de bruker ubehandlede ingredienser vil peelingen være mildere, noe som gjør dem til et bedre valg for personer med sensitiv hud, eller de som ønsker en mindre behandling for huden.

 

Kommersielle skrubb-kremer kombinerer ofte fysiske og kjemiske eksfolieringsmidler. Tilsetning av kjemiske eksfolianter som alfahydroksysyrer (AHA) og betahydroksysyrer (BHA) kan bidra til å bryte ned døde hudceller mer effektivt, noe som fører til jevnere hud med mindre innsats.

Men disse kjemikaliene kan også være tøffe, spesielt på sensitiv hud, og kan føre til tørrhet eller irritasjon. De er effektive, men fører til en høyere risiko for irritasjon på grunn av deres kjemiske innhold.

 

 

Hva med miljø belastningen?

Hvordan miljøpåvirkningen av produktene vi bruker er også en viktig faktor.

Naturlige skrubb-kremer er vanligvis mer miljøvennlige fordi de er laget av biologisk nedbrytbare ingredienser. Skall, kjerner eller sukker brytes ned naturlig og bidrar ikke til forurensning.

I tillegg kommer disse skrubbene vanligvis i minimal emballasje, ofte laget av resirkulerbare eller biologisk nedbrytbare materialer.

Kommersielle skrubb-kremer  er ofte pakket i flere lag av meballasje, inkludert mye plast, noe som bidrar til mer miljøavfall. Dessuten inneholder noen skrubber mikroperler, små plastpartikler som brukes som eksfolieringsmidler, som har blitt forbudt i mange land på grunn av deres skadelige effekter på livet i havet.

Selv om mange selskaper har gått bort fra mikroperler, kan inkludering av syntetiske kjemikalier i disse produktene fortsatt utgjøre miljørisiko når de vaskes ned i avløpet og kommer inn i vannforsyningen.

 

Sluttlinjen blir:  Forskjellen mellom en naturlig skrubb-krem og en kommersiell er i hovedsak hvilke ingrediensene som brukes. Og hvilken innvirkning ingrediensene har på huden vår, og hvor stor miljøavtrykk produktet har.

 

 Velg naturlig skrubb-krem! Trygghet for kroppen og miljøet!

 

Tilbake til bloggen