Olivensåpe, gresk ekstra virgin olivenolje

Fordelene med greske oliven såper

Vi har alle gjort det. Komme hjem med olivensåper i bagasjen etter en Hellas ferie. Men kjenner du fordelene med dette unike såpestykket?

Fordelene med ekstra virgin olivenolje har lenge vært kjent. Og det er olivenoljens naturlige rike innhold av antioksidanter og flerumettede oljer som er unik i dette produktet. Og siden greske olivensåper er laget av ekstra virgin olivenolje, blir såpene spesielt mykgjørende og ikke uttørrende.

Den største fordelen er dens fuktighetsgivende egenskaper. Har du vasket hendene med en olivensåpe vil du med en gang kjenne hvor myk og behagelig hendene føles. Det er olivenoljen som pleier og etterlater denne mykheten på huden.

Siden olivenolje er mild og hudvennlig passer den også for alle typer hud. Fra nyfødt til eldre, alle kan ha god nytte av olivensåper.

Allergivennlig

Olivensåpe er hypoallergen, (kosmetisk hudpleieprodukter spesielt utviklet for å redusere risikoen for allergisk reaksjoner i huden) og derfor mye mindre sannsynlig å forårsake allergiske reaksjoner eller irritere senitiv hud. Kommersiell såpe inneholder ofte ingredienser som natriumlaurbærsukfat, som egentilig er et kjemisk giftsoff og kan være irriterende for huden.

Olivensåpe som selges i butikker vil ofte inneholde naturlige ingredienser. Men du bør lese etiketten. Mange såkalte olivensåper, i norske butikker, inneholder bare en liten del olivenolje. De greske olivensåpene er derimot basert på gresk ekstra virgin olivenolje, og er nermest 100% naturlig. Noe som gjør de mye mer hudvennlig.

Fuktighet og pleie

De helsemessige fordelene av olivenolje, også i såper, inkluderer at de er fuktighetsgivende og beroligende for huden din, enten det er sensitiv hud eller ikke. De gir lindring fra eksem og psoriasis på grunn av dets naturlige komponenter. Men selv en hud uten plager nyter godt av olivensåpens gode egenskaper.

Naturlige vitaminer 

Olivenolje er fullstappet med vitaminer, mineraler og enzymer som er viktig for at huden skal se bra ut. Huden trenger næring, og mye av dette kommer fra det vi spiser, men også hva vi påfører huden. Olivenolje har mange antioksidanter, samt vitamin A og E, som gjør underverker for huden din.

Den inneholder også mye betakaroten, en naturlig og sunn komponent som bidrar til å fremme ny cellevekst, og gjøre at huden din vil se sunnere og yngre ut.

Olivenolje er fettløselig, noe som betyr at den vil absorberes av huden og gir en tilførsel av vitamin A og E.  Så såper med olivenolje og fettsyrer er en ideell behandling for å beroligeog pleie tørr hud.

Lindrer eksem og hudplager 

Å leve med tørr hud, eksem eller sår og irritert hud kan være vanskelig og ubehagelig. Olivenolje i såper er et velkjent middel for å hjelpe huden til å komme i balanse og få bedre fuktighet. Nettopp fordi den ikke tørrer ut huden hver gang du dusjer eller vakser hendene. Faktisk tilfører den olivenoljer som vil lindre og gjenopprette fuktigheten i huden. Det er ingen mirakelkur over natten, men over tid vil fuktighetsbalansen bli gjenopprettet.

Hvorfor gresk oliven såper er best 

Det er mange grunner til at gresk olivensåpe regnes som den beste. En grunn er at den inneholder naturlige ingredienser som er til fordel for huden. Som nevnt tidligere er oljen fra oliven rik på vitamin A og E, som er essensielle for sunn hud.

I tillegg inneholder olivenolje antioksidanter som bidrar til å beskytte huden mot skader forårsaket av frie radikaler.

I tillegg er den greske oliven som brukes til såper og all kosmetikk, ekstra virgin oliven, altså den første og reneste olivenoljen. Dette gjør den greske olivenoljen i verdensklasse når det gjelder kvalitet og innhold. Derfor vil de greske olivesåpene ha en mye høyere kvalitet og inneholde flere nyttige næringstoffer for huden. Nærmere 100% rent produkt. Ofte er det ekstraker fra planter og urter tilsatt, men dette er også organisk.

 

Oppsummert om olivensåper;

*Mykgjør huden

*Tilfør huden fuktighet

*Lindrer eksem og psoriasis

*Bekjemper frie radikaler som fører til aldring

*Stimulere veksten av nye celler

*Renser uten å irritere huden

*Beskytt huden mot tørrhet

*Bevarer hudens naturlige fettlag

*Bekjempe bakterier

 

Fantastisk, ikke sant? Prøv en olivensåpe og kjenn hvor bra den er!

 

Tilbake til bloggen