Bodybutter oliven sheabutter, futighet for tørr hud

Alt du trenger å vite om bodybutter oliven

Bodybutter er fyldigere og mer nærende fuktighetskrem, enn en bodylotion. Et must for enhver baderomshylle, spesielt hvis du ønsker å holde huden hydrert og glødende.

Våre bodytbuttere er alle milde og gir masse fuktighet. Basert på olivenolje, sheabutter, søtmandelolje, ulike blomsterfrøoljer og de har en svak og delikat duft. Olivenoljen er i seg selv utrolig fuktighetsbevarende, og fordi våre bodybytter er basert på nettopp olivneolje, vil de bidra til den aller beste hudpleien.

Vi elsker bodybutter! Nedenfor fortelle vi deg alt du trenger å vite om bodybutter. Hvordan du bruker den og våre beste tips om hvordan du får mest mulig ut av kremen.

Hva er bodybutter? 

Kroppskrem eller bodybutter, uansett hva du liker å kalle den er det er en fuktighetskrem som vanligvis inneholder sheabutter, olivenolje, kokosnøttolje og ekstrakter fra blomster og planter. Sammen utgør ingrediensene en muliteffekt som gir huden all den fuktighet den måtte trenge.

Bodybutter er kjent for å være tykkere enn bodylotion og fuktighetskremer. Det er grunnen til at du er mest sannsynlig finner bodybutter i en krukke, noe som dermed gjør den enklere å bruke.

Bodtbutter er også kjent for å være effektive for å nære og pleie tørr hud, enten de brukes over hele kroppen eller bare på problemsteder, som albuer og knær. I vintermånedene vil bodybutter være din beste venn for hudpleien. Hvis du til daglig bruker en lett bodylotion, kan det være på tide å vurdere å bytte den mot en mer nærende krem i denne tiden. 

Hvordan bruker du bodybutter ? 

Den beste måten å bruke bodybutter på er etter den daglige dusj. Tørk lett kroppen med et håndkle. Som et godt tips, la litt fuktighet være igjen på huden din og ikke gni eller tørk huden helt.

Påfør deretter en passe mengde krem på huden og masser forsiktig inn til kremen er fullstendig absorbert. Prøv å unngå å bruke for mye på en gang, påfør heller et nytt lag hvis du føler at huden trenger litt ekstra fuktighet.

Noen områder på kroppen er ekstra utsatt for å tørrhet, som albuer, knær, legger eller hender. Dette er alle områder som vil ha stor nytte av en bodybutter, for å gi nødvendig fuktighet til disse problemområdene.

 

Tips og råd for bruk av bodybutter: 

Bevar fuktighet ved å bruke bodybutter rett etter dusjen.

Du kan bruke bodybutter når som helst på dagen eller natten. Men den beste måten å bevarer fuktigheten på, er å bruke bodybutter innen 5 minutter etter dusjing.

Varmt vann kan tørke ut huden din, så sørg for ikke bruke for varmt vann i dusjen. Deretter masserer du fuktighetsgivende krem over hele huden, etter dusjen, for å bevare fuktigheten.

Hvis du har tørr hud, er det best å bruke bodybutter daglig. Eller hvis du har normal eller fet hud, trenger du kanskje bare å bruke bodybutter hver 2-3 dag, som en ukentlig behandling eller bare for å behandle problematiske tørre flekker. Dette er svært individuelt, så prøv deg frem og finn ut hva huden din trenger.

Bodybutter før sengetid for ekstra pleie gjennom natten

Et av våre favoritttips er å påføre bodybutter rett før sengetid, for en intensiv fuktighetsgivende behandling over natten. Når du påfører krem før du legger deg vil den virke bedre på huden din gjennom natten, nesten som nattkrem du bruker til ansiktet.

Og for enda mer velbehag; prøv å smøre inn føttene med rikelig bodybutter og ta på deg ett par sokker før du legger deg. Sokkene vil bidra til at kremen trekker inn i føttene, gjennom natten, og ikke  på sengetøyet. Nydelig natt-behandling for slitne og trette føtter.

Sjekk ut våre bodybutter! 

 

 

Tilbake til bloggen