Sokrem barn solbeskyttelse

Hva gjør en solkrem allergi- og barnevennlig?

Den sarte barnehuden absorberer kjemiske ingredienser i solkrem, mye lettere enn vi voksne. Derfor bør vi velge solkrem med omtanke til de minste. 

Også voksen sensitiv hud bør en være ekstra forsiktig i valg av solkrem, fordi mange solkremer kan inneholde stoffer som irriterer og skader huden.

Helsenorge.no gir oss gode råd i valg av allergivennlig solkrem til barn:

*Solkrem med UVA-beskyttelse og minst solfaktor 30 mot UVB-stråler.

*Uparfymert.

*Mest mulig fysisk og mineralbasert solfilter.

Ved sart hud, både hos barn og voksne, kan en med fordel velge solkrem med naturlige ingredienser. Dette for å unngå en skadelige og irriterende stoffer trenger inn i huden. I tillegg har disse solkremene også nærende planteoljer som hindrer uttørring av huden, under soleksponering.

Dette bør du se etter: 

UVB filter: Dette er solstrålene som brenner huden, men et paradoks er det, de gir også D-vitamin. UVA-stålene er de vi skal passe oss for, og som både gir skader og tidlig aldring av huden. Begge solstrålene trenger vi beskyttelse mot.

Parfyme og sol hører ikke sammen. Den sarte barnehuden bør unngå syntetisk parfyme i solkrem. Men også eteriske oljer kan gi reaksjoner på barnehuden eller sart hud. Derfor kan det være lurt å teste solkremen på et lite parti av huden, før du evntuelt bruker den på hele kroppen.

Planteoljer: gir ekstra næring og fuktighet til huden under soleksponering. Oliven, aloevera er gode plantebaserte oljer som har unike egenskaper for å tilføre fuktighet og holde huden myk. Unngå mineralojer, fordi de gir ikke den samme næringen til huden og kan i tillegg gi hudirritasjoner.

Kremaktig solkrem er å foretrekke. Bruker du spray kan de små partiklene (aerolsoler) være uheldig for luftveien. Disse spraysolkremene kan også inneholde nanopartikler i form av titandioksid. Velger en å bruke spray er det lurt å spraye i hånden før det smøres på barnehuden.

Ikke parabener. Parabener er i årevis brukt for å hindre sopp og bakterier i krukker og i tuber. Men forskerne mener at de kan forårsake hormonforstyrrelser, ha sammenheng med brystkreft og forstyrre stoffskiftet vårt. Så dette bør vi unngå i solkrem og andre kremer vi bruker på huden.

Mineralbasert betyr at det organiske stoffer i solkremen er bedre for huden enn de kjemiske. De mineralske eller fysiske stoffene legger seg utenpå huden, i motsetning til de kjemiske som trenger inn i huden. Således beskytter de mineralske stoffene deg ved å legge seg som et filter utenpå huden. 

Generelt vil vi si at naturlige solkremer, som bruker organiske ingredienser for fysisk å blokkere solens ståler, er berde for huden vår. Fordi de er mildere, mer fuktighetsgivende, giftfrie og ikke-irriternede, uten kjemisk parfyme og mindre sannsynlig vil forårsake noen form for reaksjon på huden din.

Velg naturlig organisk solkrem og føl deg trygg.

 

Tilbake til bloggen